עוברים מאקסל לתוכנה
עסקים רבים פונים אלינו בשאלה מתי לעבור מניהול תזרים מזומנים באקסל לניהול תזרים מזומנים תוכנה, ובכלל, מה ההבדל?
ניהול תזרים מזומנים זה הכלי החשוב ביותר שיש לעסק שלנו. הוא עוזר לנו להשאר מעודכנים, לתכנן קדימה את ההוצאות שלנו, ובעיקר יוצר לנו שקט נפשי. בעזרת תזרים מזומנים אנחנו מנהלים את הכסף שלנו בקלות.
מה זה הכלי הזה תזרים מזומנים?
תזרים מזומנים זהו מצב חשבון הבנק השוטף שלנו. בשונה מדף הבנק שאנחנו רואים באתר, כשאנחנו מנהלים תזרים מזומנים בעסק, אנחנו רואים את התחזית לחשבון הבנק של העסק שלנו, כלומר, מה תהיה היתרה בבנק מחר, מחרתיים, בעוד שבוע ובעוד חודש.. כל יום קדימה.
תזרים מזומנים שומר על הכסף שלנו – שומר על היתרה בבנק מאוזנת ועוזר לנו להבין טוב יותר את המצב הפיננסי של העסק בפועל.
אז מתי מתחילים לנהל תזרים מזומנים בתוכנה?
מעל 10 תנועות בנק בשבוע
ניהול תזרים מזומנים בתוכנה מאפשר התאמת בנק אוטומטית ובכך שומר על תזרים מעודכן ומסונכרן מול הבנק.
בניהול תזרים מזומנים, הדבר החשוב ביותר הוא לעדכן את התזרים לפי מה שקרה בבנק בפועל.
כלומר, אנו יוצרים תחזית לחשבון הבנק של העסק שלנו, ואנחנו רוצים לוודא שמה שצפינו בתזרים מזומנים שלנו אכן קרה בפועל, ולעדכן בהתאם.
מה שקרה לסמן ב-וי, ומה שלא קרה עדין, לדחות לתאריך המתאים. כך התחזית שלנו מדויקת והתזרים מזומנים שלנו מסונכרן עם הבנק. סימון תנועות שקרו בבנק בפועל אפשר לעדכן ידנית גם כשמנהלים תזרים מזומנים באקסל.
כשיש תנועות רבות בבנק, התאמות הבנק באקסל הופכות מורכבות ומסורבלות ולעתים מייאשות אותנו מלנהל תזרים מזומנים בעסק.
בתזרים מזומנים בתוכנה, התוכנה מתחברת לבנק, שואבת ממנו נתונים ומעדכנת את התזרים באופן אוטומטי לפי מה שקרה בפועל בבנק. פשוט קל וקצר.
לאחר החיבור לבנק התוכנה מתאימה את כל מה שכתוב לנו בתזרים מזומנים ואכן קרה בפועל בבנק, מוסיפה לתזרים שלנו את מה שחסר, ודוחה ביום את כל מה שכתבנו בתזרים ועדין לא קרה בפועל בבנק. כך התזרים שלנו מעודכן ומסונכרן מול הבנק כל הזמן.
כשרוצים לעבוד מכל מקום ובכל זמן
בניהול תזרים בתוכנה, אפשר להכנס לתוכנה מכל מחשב, בכל שעה, ולעבוד על התזרים. פשוט נכנסים לאתר, מזינים שם משתמש וסיסמא, ועובדים עם התזרים של העסק שלנו.
כך, אפשר ליצור שקט נפשי מכל מקום ובכל זמן. פשוט.
כשרוצים לייצר תנועות מחזוריות
בניהול תזרים מזומנים בתוכנה אפשר לייצר תנועות מחזוריות, כאלה שקורות כל יום/שבוע/חודש בקלות. במקום להזין בכל פעם, ולשכוח תנועות, מזינים פעם אחת ומשחררים.
כך ניתן להזין תנועות מחזוריות כמו תשלום לרו"ח, משכורות, צפי מע"מ, שכירות וכו'.
כך אנחנו זוכרים את כל התנועות הקבועות שלנו, ולא מופתעים מאף תנועה בבנק.
כך אנו יודעים איך כל הוצאה משפיעה על היתרה שלנו בבנק וצופים קדימה את המצב שלנו בחשבון הבנק.
כשיש לנו כמה חשבונות בנק
בתוכנה אחת ניתן לנהל מספר חשבונות בנק ולנהל את התזרים שלנו בכל חשבון בקלות. כך אנחנו שולטים במצב שלנו בכל החשבונות ויודעים מה קורה בכל חשבון ויוצרים איזון במזומנים שלנו בכל החשבונות.
כשאנחנו רוצים לקצר זמנים ולעבוד פשוט
התוכנה תמיד מגובה ברשת, אי אפשר "לאבד נתונים". תזרים המזומנים שלנו שמור ומגובה און ליין. התאמות הבנק אורכות דקות ספרות ולפעמים מספר שניות, הצפייה בנתונים פשוטה ונוחה, ויש גרפים נוחים לצפייה. ניהול תזרים מזומנים הוא החמצן של העסק שלנו, ואנחנו צריכים לשמור עליו.
ניהול תזרים מזומנים בתוכנה ידידותית כמו Cash-Up מאפשר לך ניהול פשוט וכיף של תזרים המזומנים של העסק.
מוזמנים להתנסות ולגלות בעצמכם :)